صفحه ها
دسته
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 263651
تعداد نوشته ها : 109
تعداد نظرات : 6
Rss
طراح قالب
موسسه تبیان
«رولف دیتر هویر» فیزیکدان آلمانی که قرار است از سال آینده ( 2009) ریاست سازمان اروپایی پژوهش‌های هسته‌ای موسوم به «سی.ای.آر.ان.» و یا «سرن» را به عهده بگیرد، گفت: ما هنوز قادر به تشریح و توضیح کیفیت 95 درصد از انرژی و ماده در کیهان و کائنات نیستیم.

به گزارش سرویس بین‌الملل «تابناک»، هویر با تاکید بر این‌که فیزیکدانان در آغاز سومین هزاره هنوز نمی‌دانند که 95 درصد از جهان و کیهان از چه ساخته شده است، افزود: بشر در دهه‌های گذشته موفقیت‌های جالب و شگفت‌‌آوری در بخش فیزیک ذرات داشته و کیفیت ماده در محیط اطراف خود را تشریح کرده‌ایم.

این متخصص فیزیک ذرات گفت: اما ماده‌ای را که ما به این نحو می‌شناسیم، صرفا 5 درصد از کیهان و گیتی را تشکیل می‌دهد و ما 95 درصد از عالم وجود و جهان هستی را نمی‌شناسیم.
هویر که از سال 2005 میلادی مدیر پژوهشی شتابدهنده آلمانی «دی.ای.اس.دبلیو.» در هامبورگ است افزود: ما صرفا می‌دانیم که حدود یک چهارم از جهان هستی اصطلاحا از «ماده تاریک و تیره» تشکیل شده است که ما آن را نمی‌بینیم.

این کارشناس گفت، بعلاوه ما می‌دانیم که سه چهارم از کیهان و جهان هستی اصطلاحا از « انرژی تاریک» تشکیل شده است که گیتی را به حرکت در آورده است، اما هنوز مقدار اندکی از آن را درک کرده‌ایم.

هویز در این مصاحبه از سوی سایت آلمانی «جهان فیزیک» انجام شده افزود: ما هم اکنون در آستانه درک این 95 درصد ناشناخته قرار داریم و تئوری به اصطلاح «ابر تقارن» در فیزیک ذرات امکانی برای تشریح و شناخت 25 درصد از «ماده تاریک» است.

رئیس آینده سازمان اروپایی پژوهش‌های هسته‌ای گفت، ما امیدواریم که بتوانیم با کمک شتابدهنده عظیم «ال.اچ.سی.» وابسته به این سازمان در سوئیس، اولین گام‌ها به سمت تشریح «ماده تاریک» را برداریم.

هویر «ابر تقارن» در فیزیک ذرات را یک تئوری بسیار جالب و جذاب توصیف کرد و افزود: این تئوری «جهان در سایه» ایجاد می‌کند که در آن تعداد بی‌شماری از انواع ذراتی خلق شده است که ما هم اکنون داریم.

ابر تقارن که اوائل دهه 1970 میلادی توسط تئوری پردازان ابداع شد، یک خاصیت ریاضی است که بین ذراتی مثل الکترون و پروتون که تشکیل دهنده ماده هستند با آنهایی که انرژی را منتقل می‌کنند مانند فوتون‌ها، هماهنگی و تقارن ایجاد می‌کنند.

این فیزیکدان گفت، به علاوه تئوری «ابر تقارن» یک گام مهم به سمت جستجوی یک تئوری متحد و بزرگ است که نیروهای مدل استاندارد را به سمت «قدرت بنیادی» سوق می‌دهد.

هویر با توجه به آزمایش‌هایی که قرار است توسط شتابنده «ال.اچ.سی» انجام شود، افزود: ما بین فیزیک جدید با فیزیک شناخته شده کنونی، تفاوت قائل هستیم و این آزمایشات برای فیزیک جدید باز است. ما باید در جستجوی پروسه‌هایی باشیم که نمی‌توان آنها را با پروسه‌های شناخته شده کنونی تشریح کرد.

این فیزیکدان گفت: از میلیاردها سال پیش برخوردها و اصابت‌های ذراتی با انرژی بسیار بالاتر در کیهان و گیتی و حتی در جو و اتمسفر زمین وجود داشته است اما کره زمین همچنان وجود دارد و پا پرجاست.

هویر با تاکید بر اینکه اصطلاحاتی چون «ذراتی که جرم تولید می‌کنند، ماده تاریک، دو برابر شدن ذرات» زمانی به واژه‌های رواج در مدارس و کتاب‌های تدریس تبدیل خواهد شد گفت، این امر برای انگیزه قشر جوان بسیار مهم است. هم اکنون نیز واژه‌هایی چون کوارک و لپتون جزو دورس مدارس است.
این فیزیکدان افزود، معلم خوب من در دبیرستان مرا برای رشته فیزیک بسیار ترغیب کرد و به من گفت که چنانچه در دانشگاه این رشته انتخاب نکنم، اشتباه کرده ام و هم اکنون امیدوارم که کار صحیحی انجام داده باشم.

هویر گفت: بسیار مهم است که معلمین در جریان تازه ترین نتایج پژوهشی قرار گیرند، این امر به آنها انگیزه می‌دهد و این انگیزه می‌تواند به دانش آموزان نیز منتقل شود. ما در مراکز شتاب‌دهنده‌های «دی.ای.اس.دبلیو.» و «سی.ای.آر.ان.» نیز امکانات آموزشی برای معلمین و کادرهای آموزشی ـ فنی برای دانش آموزان داریم.

هویر با ابراز امیدواری نسبت به اینکه آزمایشات شتابدهنده «ال.اچ.سی» بتواند نتایج و داده‌های جدیدی به ویژه در بخش «ماده تاریک« ارایه کند، گفت: افزایش درجه واکنش این شتابدهنده عظیم جزو برنامه‌های پژوهشی در سال‌های 2015 تا 2020 میلادی است.

رئیس آینده سازمان «سی.ای.آر.ان» در پاسخ به اینکه آیا گهگاهی این تردید را دارد که بشر قادر به درک و فهمیدن همه مسائل نیست، گفت: من نسبت به میزان درک بشر دائما تردید می‌کنم.
هویر 59 ساله افزود: من می‌دانم که قدرت پذیرش و قدرت درک و شعور بشر محدود است اما اعتقاد دارم که بایست از این قدرت و توانایی تا مرز نهایی استفاده کنیم.


دسته ها :
سه شنبه اول 5 1387
X