صفحه ها
دسته
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 263591
تعداد نوشته ها : 109
تعداد نظرات : 6
Rss
طراح قالب
موسسه تبیان
تامین به موقع گوشت قرمز و مرغ درماه رمضان/ هدفمند کردن یارانه های کشاورزی
وزیرجهاد کشاورزی از وفور گوشت قرمز و مرغ در ایام ماه مبارک رمضان در بازار مصرف و هدفمند کردن یارانه ها در بخش کشاورزی خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر محمدرضا اسکندری در نشست مطبوعاتی امروزدر جمع خبرنگاران در رابطه با تامین کالاهای اساسی در ماه مبارک رمضان گفت: تولیدات محصولات کشاورزی اعم از تولیدات باغی و زراعی باید در ماه مبارک رمضان در دسترس مردم قرار گیرند، که هم اکنون وزارت بازرگانی برای تامین اینگونه محصولات مشکلی ندارد.

وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه وزارت جهاد کشاورزی تمهیدات لازم را برای تامین گوشت قرمز و مرغ در ماه مبارک رمضان اندیشیده افزود: ذخیره سازی در رابطه با گوشت قرمز و مرغ به میزان مورد نیاز وجود دارد و درعرضه  این کالاهای اساسی مشکلی وجود ندارد و در حال حاضر نیز با نگهداری دام زنده و کشتار انبوه آنها در ایام ماه مبارک رمضان نیاز بازار را تامین خواهیم نمود.

وی عنوان کرد: در روزهای عادی در تهران معادل 1200 راس دام کشتار می شود، که برای تنظیم بازار در ماه مبارک رمضان علاوه بر این میزان روزانه بالغ برهزار راس گوساله نیز کشتار و روانه بازار مصرف می شود.

اسکندری با اشاره به خریداری 830 هزار راس دام ( گوسفندو بز) از مناطق خشکسالی در 18 استان کشور اظهارداشت: بخشی ازدامهای خریداری شده برای تامین نیاز مناطق و بخش دیگری از آن نیز ذخیره سازی شده، ضمن اینکه 200 هزار راس دام مولد جهت پرواربندی نگهداری می شود.

اعلام وضعیت عادی در تولید مرغ

وی با بیان اینکه در تولید مرغ مشکلی وجود ندارد، وضعیت تولید را عادی ارزیابی کرد و گفت: سقف جوجه ریزی ماهانه در شرایط عادی است، ضمن اینکه با خرید مازاد تولید و ذخیره سازی آن نیاز بازار را در ایام ماه مبارک رمضان به گوشت مرغ تامین می نماییم تا قیمتها به صورت کاذب افزایش نیابد.

هدفمند کردن یارانه ها در بخش کشاورزی

وزیر جهاد کشاورزی در رابطه با طرح تحول اقتصادی اظهارداشت: 870 میلیارد تومان به عنوان یارانه بخش کشاورزی به سه قلم عمده ازت، پتاس و فسفات اختصاص دارد، لذا اگر قرار است یارانه ای به تولید پرداخت شود، باید در افزایش کیفیت مورد استفاده قرار گیرد.

وی با تاکید بر صرف نهاده ها در زیرساختهای تولید در بخش کشاورزی افزود: یارانه ها در بخش کشاورزی باید به سیستم های آبیاری، تولیدات گلخانه ای، توسعه ، نوسازی و اصلاح باغات، افزایش سطح بهره وری تولیدات سوق یابد، این در حالیست که 90 درصد یارانه ها در بخش کشاورزی به کود اختصاص دارد.

اسکندری اعلام کرد: با وجود اینکه 90 درصد یارانه ها در بخش کشاورزی به کود تعلق دارد، اما کشاورزان ادعا دارند که کود را از بازار آزاد خریداری می کنند که فروش آزاد کود توسط برخی عناصر ناسالم در بخش کشاورزی صورت می گیرد؛ لذا یارانه در بخش کشاورزی باید هدفمند شود.

وی تصریح کرد: میزان یارانه کود در سال گذشته بالغ بر 670 میلیارد تومان بوده که امسال نیز معادل همین رقم است و باید اذعان داشت که حداقل 250 میلیارد تومان از یارانه ها در اختیار کشاورزان قرار نمی گیرد.

وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اعتبار آب و خاک در بخش کشاورزی به میزان 250 میلیارد تومان افزود: ظرف مدت 4 سال اراضی آبی کشاورزی باید تحت پوشش سیستمهای نوین آبیاری قرار گیرند، لذا جهت هدفمند کردن یارانه ها در بخش کشاورزی نظام آبیاری در کشور اصلاح می شود.

وی با اشاره به حذف یارانه سم در سال گذشته خاطر نشان کرد: در سال گذشته یارانه سم به میزان 32 میلیارد تومان در جهت بهینه سازی مصرف سم و انتقال دانش و تکنولوژی به بخش کشاورزی مورد استفاده قرار گرفت، ضمن اینکه در سال گذشته بالغ بر 130 میلیون دلار صرفه جویی ارزی از واردات سم به عمل آمده است.

تحقق آبیاری تحت فشاردر 600 هزار هکتار

وی با اشاره به تخصیص 25 درصد تسهیلات بانکها به بخش کشاورزی عنوان کرد: تسهیلات پرداختی از سوی بانکها رقم 25 درصد را پوشش نمی دهد و کوتاهی بانکها درپشتیبانی ازبخش کشاورزی، بهره برداران و کشاورزان را با مشکل مواجه نموده، این در حالیست که با بانک کشاورزی کمترین مشکل را در تامین تسهیلات داریم.

وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به انجام عملیات آبیاری تحت فشار در 490 هکتار از اراضی در مدت 20 سال گذشته تصریح کرد: در سال زراعی جاری 600 هزار هکتار جدید تحت پوشش عملیات آبیاری تحت فشار قرار می گیرند که در حال حاضر برای 300 هزار هکتار تامین اعتبار شده و تحقق کل رقم در گرو همکاری بانکها است.

تولید 2 میلیون تن برنج سفید در سالجاری

وی در رابطه با وضعیت برنج اعلام کرد: در سال گذشته بالغ بر 3 میلیون و 300 هزار تن شلتوک در کشور تولید شد که با ضریب 60 تا 65 درصدی حدود 2/2 میلیون تن برنج سفید تولید شده است.

اسکندری با اشاره به اعلام سرانه مصرف برنج به میزان حدود 45 کیلوگرم توسط وزارت بازرگانی اظهارداشت: در محاسبات طرح خودکفایی برنج، میزان سرانه مصرف معادل 36 کیلوگرم در نظر گرفته شده که بر اساس آن نیاز به واردات 800 هزار تن برنج در سال وجود دارد.

وی با اشاره به تولید 2 میلیون تن برنج سفید در سالجاری تصریح کرد: سطح زیر کشت در استانهای جنوبی به دلیل بروز خشکسالی کاهش داشته است، ولی با انجام اقدامات فنی برروی مزارع امیدواریم تولید در حد سال گذشته باشد.

وزیر جهاد کشاورزی افزود: قیمت برنج وارداتی تحت تاثیر قیمتهای جهانی قرار دارد و امیدواریم یارانه ای که از لایحه خشکسالی در اختیار وزارت بازرگانی قرار گرفته، بتواند در تعدیل قیمتها موثر باشد که هم اکنون 2 هزار میلیارد تومان اعتبار مصوب برای یارانه کالاهای اساسی در اختیار وزارت بازرگانی قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه از 4 میلیون هکتار گندم دیم کشت شده در سالجاری هیچ محصولی تولید نشده است افزود: برای واردات گندم در سالجاری یک مجوز کلی به وزارت بازرگانی داده شده است.

اسکندری با بیان اینکه کم کاریهای گذشته در بخش کشاورزی ربطی به ما ندارد گفت: اگر 65 درصد دشتهای کشور ممنوعه است، مگر در مدت دو سه سال فعالیت ما اتفاق افتاده، این در حالیست که در سال 80  بالغ بر 12 میلیون تن محصول کشاورزی وارد کشور شده که این میزان در سال گذشته به 6 میلیون و  600 هزار تن بالغ شده است.

وی اعلام کرد: اگر شرایط خشکسالی سال آینده همانند سالجاری باشد رشد تولید محقق می شود، ضمن اینکه برای افزایش راندمان آبیاری از 41 درصد به 70 درصد هماهنگی های لازم با وزارت نیرو انجام شده است.

وزیر جهاد کشاورزی در رابطه با لزوم انتصاب 3 نفر برای مبارزه با رشوه و فساد در ستاد وزارتخانه اعلام کرد: تنها 3 نفرنبودند و 13 نفر برای مقابله با فساد و رشوه‌ گیری منصوب شده اند.

وی افزود: در بحث تحول اداری افرادی را به عنوان بازرس انتخاب می کنند، یکی از سیاستهای دولت نهم مقابله با فساد و رشوه‌گیری است و در این زمینه این 13 نفر مشغول به فعالیت شده اند.

اسکندری خاطرنشان کرد: ممکن است در بخشهای مختلف تخلفاتی صورت گیرد که با آن برخورد می شود، برخی در حد هیئت حل اختلاف و برخی هم به دستگاه قضایی معرفی می شوند.

وی در مورد اخذ عوارض از صادارت علوفه در شرایط خشکسالی بیان کرد: برای مقابله با خروج علوفه از کشور در شرایطی که نیاز داخلی وجود دارد، هیچ ابزاری غیر از عوارض وجود ندارد و در حال حاضر برای صادرات هر کیلوگرم کاه 400 تومان در نظر گرفته شده که با این وجود نیز صادرات انجام می شود و وضع کشورهای همسایه به گونه‌ای است که با وجود عوارض بر صادرات کاه آنها خواستار محصول ایران هستند.  " خبرگزاری مهر "



دسته ها :
چهارشنبه دوم 5 1387
X